წვენსაწურები - ნიშნავს ვიტამინებს თქვენს სამზარეულოში

წვენსაწურები შეუცვლელი ნივთია თანამედროვე სამზარეულოში. მათი სახეები და გამოყენების მეთოდები არის საკმაოდ განსხვავებული და ვრცელი. ისინი იყოფა არა მხოლოდ გარე მახასიათებლების, ან კორპუსის მასალის მიხედვით, არამედ უფრო მნიშვნელოვანი პარამეტრებითაც. ასეთი პარამეტრებია: გამოყენების სფერო, სხვადასხვა ხილთან მუშაობის უნარი, მუშაობის პრინციპი და სხვა.

წვენსაწურების ნაირსახეობა

პირველ რიგში, წვენსწურები იყოფა პროფესიონალურ და საყოფაცხოვრებო დანიშნულების მოდელებად. პირველი ტიპი ძირითადად გამოიყენება რესტორნებისა და საჯარო დაწესებულებების სამზარეულოებში. მეორე ტიპის წვენსაწურები არის სამოყვარულო გამოყენების. იგივე კრიტერიუმს შეიძლება მივაკუთვნოთ მუშაობის პრინციპიც - ხელის, მექანიკური, ან ელექტრო. ეს უკანასკნელი ტიპი გამოდგება პროფესიონალური გამოყენებისთვის, რადგან ის ასრულებს სამუშაოს სწრაფად, ეფექტურად და ადამიანის მხრიდან დამატებითი ჩარევის გარეშე. მას შეუძლია დაფქვას ნებისმიერი კენკროვანი, ხილი და ბოსტნეული. მისი მარგი ქმედების კოეფიციენტი არის საგრძნობლად მეტი, ვიდრე ყველა სხვა სახეობის წვენსაწურებისა, რის გამოც ინგრედიენტებიდან მიღებული წვენის პროცენტული მაჩვენებელი არის გაცილებით მაღალი.

გამოყენების სფეროს მიხედვით, ასევე არჩევენ სამრეწველო მოდელებს. მათ უკვე იყენებენ საწარმოო მიზნებისთვის, აქვთ მაღალი ფასი, კარგი მწარმოებლურობა და ინგრედიენტებიდან წვენის მიღების სწრაფი სიჩქარე. მათი გამოყენება შეიძლება ნებისმიერი პროდუქტის დასამუშავებლად, იქნება ის რბილი, თუ მაგარი.

ყველა სახის წვენსაწური შეიძლება დაიყოს სამ ძირითად ტიპად:

  • ციტრუსის პრესი. ეს არის უაღრესად სპეციალიზებული ტექნიკა, რომელიც გამოიყენება კონკრეტულად ციტრუსების, კერძოდ ფორთოხლის, მანდარინის, გრეიფრუტის დასამუშავებლად. მას აქვს სპეციალური კონუსური დანა ტალღოვანი ზედაპირით. მომხმარებელს არ დასჭირდება დიდი ძალის გამოყენება, რადგან ციტრუსები არის საკმაოდ რბილი ხილი და მათგან წვენის გამოწურვა არის საკმაოდ იოლი საქმე;
  • ცენტრიფუგა წვენსაწური. ამ ტიპის წვენსაწურები განკუთვნილია ბოსტნეულის და ხილის დასაქუცმაცებლად. მისი კონსტრუქცია მოიცავს ჩოპერის დანებს მაქსიმალური 3600 ბრ/წთ-მდე ბრუნვის სიჩქარით. ყველა ინგრედიენტი ჯერ ქუცმაცდება მოწყობილობაში, შემდეგ კი მათგან ცენტრიდანული ძალის ზემოქმედებით გამოიწურება წვენი;
  • შნეკური წვენსაწური. ეს არის ბიუჯეტური ვარიანტი და განეკუთვნება ხელის მოდელებს. შნეკი - არის ერთგვარი პრესი, ასე ვთქვათ. მოწყობილობა მუშაობს მომხმარებლის ფიზიკური ძალით, პროდუქტიდან გამოწურული წვენი იღვრება ჭიქაში. არსებობს ერთ- და ორშნეკიანი წვენსაწურები. ასეთი მოწყობილობის მუშაობისთვის მომხმარებელს უნდა ჰქონდეს საკმარისი ფიზიკური ძალა და გამძლეობა.

შერჩევის რჩევები

იმისათვის, რომ იცოდეთ, თუ როგორ აირჩიოთ წვენსაწური, ჯერ უნდა გადაწყვიტოთ რა მიზნით და რა დანიშნულებით გსურთ მოწყობილობის გამოყენება. ამ საკითხის მოგვარების შემდეგ შეგიძლიათ გადახვიდეთ უფრო მნიშვნელოვან საკითხებზე - ტექნიკურ პარამეტრებზე და ფუნქციებზე. Zelmer, PHILIPS ან ნებისმიერი სხვა მწარმოებელი მომხმარებლებს სთავაზობს პროდუქციის ფართო ასორტიმენტს და თქვენ წინასწარ უნდა მოემზადოთ მათი შეთავაზებების შესარჩევად.

საბოლოო ღირებულება ასევე დამოკიდებული იქნება აპარატის ფუნქციონალზე და მის შესაძლებლობებზე, ამიტომ რეკომენდებულია მომხმარებელმა ჯერ წაიკითხოს მიმოხილვები ინტერნეტში, შეაფასოს ყველა პარამეტრი და შემდეგ გაეშუროს საყიდლად. ნორმალური ტექნიკის ასარჩევად, რეკომენდებულია რამდენიმე პარამეტრზე ფოკუსირება - სიმძლავრე, ნარჩენებისა და წვენისთვის ცალ-ცალკე კონტეინერების, ინგრედიენტების მიწოდების ღარების, სარეგულირებლისა და სხვა აქსესუარების არსებობა, წვენის გამოწურვის ხანგრძლივობა.

არჩევანის გაკეთებამდე, ასევე მნიშვნელოვანია გაარკვიოთ კომპლექტში მოყოლილი თავაკებიც:

  • ბლენდერისთვის;
  • ციტრუსებისთვის;
  • დაქუცმაცებისთვის, გასახეხად;
  • კენკრის, პომიდვრის, რბილი ხილისთვის;
  • ბოსტნეულისთვის;
  • ყავის საფქვავი.

ყურძნის, ციტრუსის ან სხვა პროდუქტების წყვენსაწურების არჩევისას რეკომენდებულია ისეთი მნიშვნელოვანი კრიტერიუმის გათვალისწინება, როგორიცაა ტექნიკის კორპუსის მასალა. ეს დაგეხმარებათ განსაზღვროთ, თუ რამდენად გამძლე იქნება ტექნიკა. ძირითადად, მწარმოებლები უშვებენ პლასტმასის და ლითონის კორპუსის მქონე მოდელებს. ლითონის წვენსაწურები არის ბევრად უფრო მეტი, ვიდრე პლასტმასის მოდელები. ძირითადად გამოიყენება უჟანგავი ფოლადის მასალა, რაც ასევე ახანგრძლივებს მოწყობილობის მსახურის ვადას. თუ პლასტმასის წვენსაწურები  უფრო გიზიდავთ, მაშინ რეკომენდებულია აირჩიოთ არატოქსიკური მასალისგან დამზადებული მოდელებიდან, ვინაიდან მოწყობილობა მუდმივ კონტაქტშია საკვებ პროდუქტებთან.

რაც შეეხება სიმძლავრეს, ბაზარზე წარმოდგენილი წვენსაწურები არის 250-დან 1500 ვატამდე სიმძლავრის მოდელები. ეს მაჩვენებელი განსაზღვრავს, თუ რა პროდუქტების დამუშავება შეუძლია მოწყობილობას. რაც უფრო მეტია სიმძლავრე, მით უფრო მკვრივი ინგრედიენტების დამუშავება იქნება შესაძლებელი.

წვენსაწურების კომპლექტში მწარმოებლები ხშირად აყოლებენ დამატებით აქსესუარებსა და აღჭურვილობას, რომლებიც ასრულებენ დამხმარე ფუნქციებს. ხშირად შეფუთვის ყუთში შეგიძლიათ იპოვოთ სკიმერი, დამატებითი კონტეინერები, საწმენდი ჯაგრისები და ა.შ.

I36058
ბრენდი: BOSCH მოდელი: MES3500
520 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
I36536
ბრენდი: BOSCH მოდელი: MES25G0
500 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
SL 527
ბრენდი: SOLLEX მოდელი: SL 527
299 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
I62770
ბრენდი: BOSCH მოდელი: MCP3500N
90 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
1613 0008 01327
ბრენდი: Philips მოდელი: HR1919/70
1199 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
1613 0008 01017
ბრენდი: Philips მოდელი: HR1922/20
1399 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
1613 0008 01018
ბრენდი: Philips მოდელი: HR1947/30
2199 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
2000000052274
ბრენდი: MIDEA მოდელი: MJ-JS2007AW1
455 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
SC-JE50S49
ბრენდი: SCARLETT მოდელი: SC-JE50S49
139 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
4023994025473
ბრენდი: Arshia მოდელი: JE135-2547
229 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
9000629121016
ბრენდი: Arshia მოდელი: JE135-1393
169 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
4023994025442
ბრენდი: Arshia მოდელი: JE135-2544
349 GEL
გაყიდვაშია
+
ზარის მოთხოვნა
აჩვენე შემდეგი 12 პროდუქტი
ფილტრები
ბრენდი
ფასი

GEL  –  GEL

  • 49GEL
  • 2199GEL
აქცია
წვენსაწურის ტიპი
წვენის რეზერვუარი (ლ)
რბილობის რეზერვუარი (ლ)
ფუნქციები
სიმძლავრე (W)
სიჩქარეების რ-ბა
ტურბო რეჟიმი
რევერსის ფუნქცია
მართვის ტიპი
კორპუსის მასალა
ფერი